~ Bloggers of Love ~

Sunday, March 24, 2013

Mom & Baby Expo 2013 Johor Bahru

Oh yeah. Mom & Baby Expo kembali lagi. Lama dah tunggu ni. hihi
Maklumlah.. kat Johor ni bukannya banyak warehouse sale, baby expo macam KL, so event cam gini adalah amat di nantikan oleh aku. Time ni lah aku beli stock barang baby untuk princess aku. Pada aku, harga yang di tawarkan lebih murah dari biasa, so adalah penjimatan sikit.
sumber : Pureen FB
 
 
Special untuk M&B Fair 2013 ni, aku siang-siang dah apply cuti hari Jumaat woo..! Berdasarkan pengalaman aku yang lepas-lepas, aku cam serik pulak nak pegi hari Weekend sebab sesak gile dari parking - pilih barang- kaunter bayar- redeem goodies etc. Korang tahu lah kat JB ni, kene pulak compete dengan Singaporeans. huhu. Nak pilih pun tak senang! Aku pegi sorang je, suami kerja. 3 kali round aku kat sini. Dah penuh tangan, hantar parking. Begitulah 3 kali.
 
 
Seawal jam 9 lebih aku dah bertolak. Singgah sana sini aku sampai Danga City Mall jam lebih kurang 10.30 pagi. Guess what? Orang dah ramai woo!
 
 
Aku pun apa lagi, terus singgah ke Gerai Fiffy, paling wajib :)  Lepas tu baru la pegi gerai - gerai yang lain.
 
 
Hasil shopping : 

Aku kumpul stock. Total damage? Ala. agak je la sendiri. huhu
Drypers murah 4 = RM 118. Tapi nak tunggu stock saiz L dan nak bayar azab ya Rabbi. Ramai! Lepas tu nak mengangkut ke parking? Dah la aku sengsorang. Kira macam bersenam la aku haritu. hehehe


Paling suka kasut ni, cuma RM 19.90 boleh buat Raya. 

 
Perkara wajib adalah memborong kasut dari Fiffy. Sepasang RM 8 je..!


Stock!


Baju dan stokin dari Fiffy. Tapi kali ni kepelbagaian baju/ dress amat mengecewakan aku. Tahun lepas memang banyak dan wow. kali ni dah kureng la. Aku suka beli baju kat Fiffy sebab murah dan cantik. Sepasang baju antara RM 10- RM 15 saje. 


Hooded towel freegift Purren. 


Free gift dari Nestle. Bulan depan Faiqa dah 1 tahun, so dah boleh bertukar kepada Nan 3. So, boleh bagi testing dulu la. Untuk Cerelac, Faiqa tak pernah di beri Cerelac. Semuanya homemade food, kecuali breakfast makan biskut. Bila Faiqa dah 1 tahun, nak try bagi Cerelac but just untuk breakfast. Ni testing dulu. 


Goody bag kali ni sangat mengecewakan! 3 item aje ad??
Sebelum-sebelum ni goody bag penuh dengan items. kali ni sikit gile. 


Suka tak anak ibu??
yeyeyyyy!
 
 
 
Bagi yang belom pegi, esok last day tau.
 
 
 
Ok. Goodnite !
:)

5 comments:

S.A. said...

Kasut banyaknye pastu murah plak tu, untunglah.

UMIE SUE said...

bykkknyeeeeeeee kasut faiqa!!

lina said...

saya pun pergi jugak expo ni hari sabtu. nak masuk tu jammed tapi alhamdulillah dapat parking.

baju expo kali n tak byk pilihan. tambah2 for baby boy.

baby awk minum nan jugak ey? ok tak? poo poo dia watery tak?

Rhana said...

bestnye!

PUAN THALHA : said...

@ LINA :

Nan ok. so far poo poo macam biasa lah. tak watery sgt, mcm biasa je. perut tak pernah kembung. so far memang alhamdulillah :)

"Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat" ~ Hamka.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin